14 lipca 2011 K-S SSE wydała kolejne zezwolenie. Holenderska spółka CSM Polska Sp. z o.o. zbuduje nowoczesną piekarnię na terenie Podstrefy Nowa Sól.
Inwestycja, dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii w zakresie dozowania surowców, mieszania, pieczenia, składowania, transportu i zarządzania procesem produkcyjnym, pozwoli spółce wprowadzić na rynek europejski nowe produkty, tj. mrożone wyroby piekarniczo-cukiernicze (babeczki, ciasta i ciastka).
Firma zdecydowała się na opracowanie i wdrożenie nowych technologii produkcji z uwagi na brak na rynku odpowiednich, gotowych rozwiązań.
Swoje produkty CSM Polska skieruje głównie na rynki w Europie Zachodniej, przede wszystkim na rynek niemiecki, do sektora Food Service obejmującego kawiarnie, sieci Fast Food, punkty bistro na stacjach benzynowych.
Inwestor deklaruje zatrudnienie na terenie Strefy co najmniej 82 pracowników. Wartość projektu wynosi 58 mln PLN. (K-S SSE)