W FIEGE zakończył się audyt, mający na celu otrzymanie certyfikatu potwierdzającego bezpieczeństwo produktów obsługiwanych przez FIEGE. HACCP, czyli System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, to system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym produktów żywnościowych.
FIEGE Sp. z o.o. obsługuje klientów z wielu różnych branż. Pracownicy na każdym szczeblu dokładają starań, aby wszystkie procesy logistyczne odbywały się zgodnie z procedurami oraz z zachowaniem najwyższych zasad bezpieczeństwa.
„W procesach logistycznych związanych z obsługą produktów żywnościowych, bezpieczeństwo produktów jest najważniejszym oczekiwaniem klientów. Jesteśmy dumni mogąc uzyskać potwierdzenie najwyższej jakości naszych usług poprzez uzyskanie certyfikatu HACCP” powiedział Piotr Kohmann, dyrektor generalny FIEGE Sp. z o.o.
Certyfikacja HACCP procesów logistycznych FIEGE, potwierdza bezpieczeństwo produktów żywnościowych, umożliwia monitoring łańcucha dostaw oraz kontrolę produktów na każdym etapie procesu logistycznego.
Posiadanie certyfikatów jest zobowiązaniem do nieustannego doskonalenia systemu i podnoszenia jakości oferowanych usług. W 2013 roku w FIEGE został również wdrożony system zapewnienia ciągłości działania, mający na celu zapewnienie rozwiązań organizacyjnych w przypadku wystąpienia w firmie sytuacji kryzysowej.