Przełom września i października bieżącego roku upłynął pod znakiem celebrowania 20-lecia istnienia zakładu Sapa w Chrzanowie.
W ramach obchodów jubileuszu odbył się szereg wydarzeń, dedykowanych zarówno pracownikom Zakładu w Chrzanowie, jak i reprezentantom całej firmy i jej klientom. Oficjalna część jubileuszu rozpoczęła się od spotkania w zakładzie, gdzie wszystkich gości przywitał Jacek Zimoląg, Dyrektor Zakładu Extrusion w Chrzanowie. Opowiedział pokrótce historię zakładu, wymienił osoby, które miały istotny wpływ na funkcjonowanie firmy Sapa w Chrzanowie, a także przedstawił plany na najbliższą przyszłość. Tuż po tym wprowadzeniu, zaproszeni goście mieli możliwość odwiedzenia produkcji. Była to okazja do przekonania się na własne oczy, jak wyciskane jest aluminium, w jaki sposób przebiega jego obróbka, mostkowanie termiczne czy też jak wygląda praca na stanowiskach fabrykacyjnych. Sporo uwagi poświęcone zostało również prasie P-35, która w tym roku obchodziła swoje 10-lecie.
Część bankietowa jubileuszu odbyła się w Wadowicach, gdzie na gości czekała m. in. degustacja win i serów, prowadzona przez prezesa Slow Food Polska, Jacka Szklarka, a także koncert akordeonowy zwycięzcy I edycji „Mam Talent” – Marcina Wyrostka.
Źródło: Sapa Aluminium